Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с г-н Светлозар Грудов, Регионален инженер на проект „Красива България” – Бургас.

04 февруари 2010 11:15,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1363
среща

На 4.02.2010 г. в Областна администрация Сливен се проведе среща на областния управител г- Марин Кавръков с г-н Светлозар Грудов, Регионален инженер на проект „Красива България” – Бургас.

На срещата присъстваха и зам.областния управител г-н Пейчо Пейчев, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и г-жа Даниела Вълева гл.специалист в Областна администрация, и представители на културните институции от област Сливен..

Фонд Красива България е в процес на преструктуриране на отделните дейности, което ще продължи до края на февруари началото на март.

„Приоритет при финансирането от Фонд Красива България тази година ще бъдат социални обекти. Първите одобрени проекти ще са домове за хора с увреждане, социални домове, домове за възрастни хора, защитени жилища и др. Очакваме през тази година по донорски програми от Швейцарското и Белгийското правителство на България ще бъдат предоставени около 240 мил.евро за соц.програми и борба с безработицата. Чрез нашия фонд Красива България се цели да се възстанови и подобри градската среда, реконструкция и ремонт на обекти с историческа и архитектурна значимост, културни обекти, както и обекти от социалната инфраструктура, способстващи за създаването на трудова заетост за безработни лица” - сподели г-н Светлозар Грудов .

Г-н Светлозар Грудов препоръча на присъстващите на срещата да подготвят проекти, окомплектовани с количествено-стойностни сметки и при първа възможност да ги внесат във фонда. Той също предложи да се мисли над възможностите за публично-частно партньорство.

Областният управител г-н Марин Кавръков благодари за информацията и възможностите, които може да предостави фонд Красива България в превръщане на Сливен и областта в привлекателен център за живеене и туризъм.