Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с културните институции от Сливен

04 февруари 2010 11:19,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1265
среща

На 4.02.2010 г. в Областна администрация Сливен се проведе среща на областния управител г- Марин Кавръков с директора на Художествена галерия „Д.Добрович” г-жа Даниела Ненчева, директора на Регионалния исторически музей г-н Георги Кюпчуков и директора на Природен парк „Сини камъни” г-н Иван Иванов.

На срещата присъстваха зам.областния управител г-н Пейчо Пейчев, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и г-жа Даниела Вълева гл.специалист в Областна администрация.

На тази среща областният управител представи една от целите заложена в Оперативния план на Областна администрация за 2010 г. за развитие на качествен, устойчив културен туризъм в областта.

Областният управител г-н Марин Кавръков предложи на представителите на културните институции да изготвят краен туристически продукт, който да бъде предложен на военния контингент на полигона „Ново село”, на туристическите борси и на училищата в областта.

На срещата бяха споделени и разменени много идеи. Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев предложи да се изготви специална програма „Роден край”, която да се реализира сред учениците от областта и целта на която да е запознаване с историческото и културното наследство в областта.

Областният управител обеща съдействие и сътрудничество с културните институции. Областна администрация, чрез своя екип и сайт ще участва в презентирането и рекламирането на готовите туристически продукти.