» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен в подкрепа на малките хора

12 June 2015 16:28,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 886
Областна администрация Сливен в подкрепа на малките хора

На 12.06.2015 г. в Областна администрация Сливен се състоя първата работна среща с представител на организация на хората с нисък ръст в България.

Заместник областният управител Камен Костов се срещна с президента на Национална организация „Малки български хора“ – инж. Светослав Чернев и с майка на дете от гр. Сливен, което също е представител на малките хора. Целта на срещата беше да се запознае ръководството на администрацията с проблемите, които срещат малките хора в България и да се намерят общи решения за улесняването на тяхното ежедневие и подобряване на социалния живот на тези, живеещи на територията на област Сливен. Г-н Чернев запозна заместник областния управител с основните искания за подкрепа, най-важното сред които е помощта за намирането на хора от тази група.

Камен Костов изрази подкрепата на ръководството относно всичко, което би могло да се направи от страна на Областна администрация Сливен в подкрепа на хората с нисък ръст. Предстоят още срещи и дейности в подкрепа на бъдещото партньорство на организацията и областната администрация и в посока подкрепа на социалния живот на хората с нисък ръст – предвижда се Областна администрация да бъде център за периодични срещи на малките български хора и техни съмишленици.

Предвижда се да бъде организирана среща, която да събере малките хора от областта и представители от цяла България на обща среща. Ще бъдат организирани и съпътстващи мероприятия, които да насочат вниманието на обществото към тази социална група и да повиши толерантността в тази посока.

Photos

Областна администрация Сливен в подкрепа на малките хора