Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител получи заповед на министъра на здравеопазването за незабавно организиране на извънредна имунизация срещу морбили

08 февруари 2010 11:38,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1258
д-р Божидар Нанев

На 5.02.2010 г. в Областна администрация Сливен се получи заповед на министъра на здравеопазването /МЗ/ д-р Божидар Нанев за незабавно организиране на извънредна имунизационна кампания срещу морбили на всички лица от 13 месечна до 20 годишна възраст на територията на цялата страна чрез прилагане на една доза комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложено на доц. Тодорка Костадинова, заместник –министър в МЗ.

Областният управител г-н Марин Кавръков и НЗОК са длъжни да оказват подкрепа и съдействие при осъществяването на имунизационната кампания.

Имунизацията да се извърши от общо практикуващите лекари за лицата от техния пациентски списък и от имунизационни екипи, организирани от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве и Регионалният център по здравеопазване.

При необходимост в имунизационните екипи да бъдат включени медицински специалисти от училищната здравна мрежа и лечебните заведения на територията на област Сливен.

Регионалния център по здравеопазване, лечебните заведения и всички звена на здравната система да оказват пълно съдействие и подкрепа при осъществяването на имунизационната кампания.

Кампания за имунизация срещу морбили в кв. „Надежда”, област Сливен стартира още на 1.02.2010 г. по разпореждане и съдействие на областния управител г-н Марин Кавръков. Освен в трите пункта за едновременна имунизация, такава се извършва и в кабинетите на личните лекари.

От 7.12.2009 г. до 8.02.2010 г са на правени 4957 ваксини против морбили.