Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител информира гражданите и фирмите, за предстоящите промени в климата през следващите дни

09 февруари 2010 12:45,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1360

На 9 февруари 2010 г. в Областна администрация - Сливен се получи предупреждение от Метеорологична обсерватория – НИМХ-БАН Сливен.

Областният управител г-н Марин Кавръков Ви информира, че в сряда и четвъртък ще бъдем под влияние на преминаващ Средиземноморски циклон.

Поради изнасяне на топъл въздух от юг, валежите ще бъдат предимно от дъжд, във високите западни полета от сняг, който през нощта срещу четвъртък ще премине в дъжд. Очакват се продължителни, повсеместни интензивни валежи от дъжд с количества средно между 10 и 15 литра на кв. метър, но в крайните южни и югоизточни райони прогностичните валежи са до 35-40 литра на кв. метър.

Поради очакваното затопляне /в четвъртък температурите към 14 часа в югоизточните райони ще достигнат 10 градуса/ ще има масово топене на снегове, което ще бъде допълнителен фактор за повишаване нивата на реките и тези райони, близки до водните басейни ще бъдат застрашени от наводнения. Ще духа югоизточен вятър, който постепенно ще се усилва и главно в югоизточните райони ще достига 15-20 м/секунда.

Настоящата информация се публикува в сайта на Областна администрация за да информира гражданите и фирмите, за предстоящите промени в климата.

Областният управител г-н Марин Кавръков препоръчва на гражданите, транспортните и туристически фирми да бъдат внимателни през тези няколко дни с влошените метеорологични условия