Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров откри първото за Сливен обучение по новия механизъм по деинституционализация

29 юни 2015 14:32,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 644
OKMD

На 29.06.2015 г. в Сливен се проведе първото от серия обучения за членовете на Областния координационен механизъм по деинституционализация (ОКМД), който беше учреден към областния управител преди по-малко от месец. Темата е „Лобиране и застъпничество за добро управление на процеса на деинституционализация на областно ниво” – обучителен модул в изпълнение на дейностите по проект „Областен координационен механизъм – модел за ефективно сътрудничество и взаимодействие между гражданския сектор, регионалните и общински структури” на неправителствената организация „Надежда и домове за децата” – клон България. Финансирането се реализира по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Областният управител Димитър Сяров постави началото на двудневното обучение със своето приветствие, заявявайки отново своята лична ангажираност и готовността на екипа на Областна администрация Сливен за съдействие на последващите дейности в процеса на деинституционализация:

„Радвам се да видя, че новото начинание, което започнахме заедно само преди няколко седмици на теория с учредяването на Механизма, вече действа и на практика с първото обучение на представителите на институции. Причината да сме тук в момента е общото желание на всички нас да подобрим начина на живот на децата – най-важният ресурс на обществото, в чието обгрижване не трябва да се правят компромиси. Ето защо аз и служителите на Областна администрация сме на разположение с всичко, с което може предстоящите обучения и съпътстващи дейности да протичат по най-ефективния начин.”, каза областният управител и пожела успех на предстоящото двудневно обучение.

Съставът на ОКМД влкючва представители на следните институции: общини на територията на област Сливен, Окръжен съд – Сливен и районните съдилища на територията на областта, Окръжна прокуратура - Сливен и районните прокуратури на територията на областта Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Сливен, Регионална здравна инспекция Сливен, Областна дирекция на МВР Сливен, Дирекции „Социално подпомагане“ – Отдели „Закрила на детето” в област Сливен, Регионален инспекторат по образованието - Сливен, неправителствени организации, болници (в които има родилни отделения) и неправителствени организации.

Председател на ОКМД е областният управител, а заместник-председател – ресорният заместник областен управител Веска Вълчева.

Снимки

OKMDOKMD