» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров беше на работно посещение в Брюксел

09 July 2015 10:00,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 724
Снимка

В периода 05-07.07.2015 г. областният управител на Сливен Димитър Сяров беше на тридневно работно посещение в Брюксел.

Визитата се осъществи по покана на Представителството на Европейската комисия в България, която организира посещение на областните управители от цялата страна в Централата на Европейската комисия /ЕК/. Целта на пътуването беше членовете на делегацията да се запознаят на място с работата и функционирането на Комисията, както и да бъдат дискутирани актуални теми за европейската интеграция и ролята на регионите в развитието на Европейския съюз /ЕС/. Сред темите бяха: „Ролята на ЕК като изпълнителен орган на ЕС“, „Политика за развитие на селските райони на ЕС с фокус върху България“, „Социалната политика в ЕС и ролята на Европейския социален фонд в България“, „Регионалната политика на ЕС с фокус върху България“, „Политиката на ЕК в сферата на заетостта“, „Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции“, „Миграционната политика на ЕК“. Коментирани бяха възможностите за справяне с бежански вълни в най-засегнатите от миграция области в България.

Проведена беше среща-дискусия на областните управители с вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева с ресор бюджет и човешки ресурси.

Областните управители посетиха Центъра за спешно реагиране при бедствия, където се запознаха с методите за по-бърза и по-ефикасна реакция на ЕС при бедствия. Те имаха възможност да разгледат контролната зала, в която денонощно се следи времето в ЕС, нивото на големите водни басейни, наличието на пожари в рамките на Европа, правят се метеопрогнози за следващите дни.

Photos

Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4