» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информация за дейността на областната комисия "Военни паметници" към областния управител

11 February 2010 15:59,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1079
пресконференция

На 11 февруари 2010 г. от 11.00 часа в заседателната зала на Областна администрация - Сливен се проведе пресконференция на тема „Закон за военните паметници и изпълнението му в област Сливен”.

Информация за дейността на областната комисия "Военни паметници" към областния управител, за времето от създаването й през 2008 г. до края на 2009 г., изнесе секретарят на комисията Александър Александров, главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Областна администрация.

В резултат на работата на комисията през 2008 г. и 2009 г. общо са регистрирани и комплектувани с данни и снимки 88 военни паметници от Област Сливен.

Обработения текстов и снимков материал е изпратен в министерството на отбраната за актуализиране на данните за областта в Националния регистър.

Военните паметници са общонародно достояние и се намират под закрилата на държавата. Те са публична общинска собственост.

Държавата и общините са задължени да полагат грижи за военните паметници на територията на страната и в чужбина.

Сега основната задача е да напомним на общинските съвети в област Сливен, че при планиране бюджета за 2010 г. е необходимо да заделят и средства за реставрация, проектиране на строителство и поддръжка на военните паметници на своите територии.

Photos

пресконференцияпаметник

Files

материали [83.5KB]

Microsoft Word Document