» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на заседанието на Министерски съвет

16 July 2015 12:57,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 726
Снимка

На 15.07.2015 г. областният управител Димитър Сяров беше поканен да присъства на редовното заседание на Министерски съвет.

Според едно от решенията на заседанието, в полза на Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България за срок от 10 години беше учредено безвъзмездно право на ползване на имот – частна държавна собственост, на ул. „Банско шосе” № 12 в Сливен. Двете едноетажни сгради ще бъдат използвани от асоциацията за провеждането на срещи, семинари и обучение на фермери.

Според друго решение, Министерски съвет създава общи комитети за наблюдение по оперативните програми, съфинансирани чрез структурните и Кохезионния фонд на ЕС. Комитетът за наблюдение (КН) е колективен орган, чиято основна задача е да следи за ефективността и качеството на изпълнение на всяка оперативна програма.

С приетите промени функциите на предишните комитети ще се поемат от новите, създадени за периода 2014-2020 г. Тази мярка ще осигури приемственост по отношение на постигнатите резултати по програмите за приключилия програмен период и необходимите промени и мерки за постигане на целите, заложени в настоящия период. Предвижда се сформираният комитет за наблюдение на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ да осъществява функциите и на комитет за наблюдение на ОП „Инициатива за малки и средни предприятия“.

Областният управител Димитър Сяров е представител на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район в комитетите за наблюдение на двете програми, както и в КН на ОП „Добро управление“ и КН на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Нормативните промени ще влязат в сила от 30 септември 2015 г.