» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров подкрепи мисията на „Лекари на света“

29 July 2015 17:21,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 736
Среща с "Лекари на света"

На 29.07.2015 г. представители на „Лекари на света“ посетиха Областна администрация, където проведоха работна среща с областния управител Димитър Сяров.

Сенад Хасанбашич, който е главен координатор на организацията за България и Атанас Димитров – програмен координатор, информираха г-н Сяров за настоящите дейности на международната мисия на територията на община Сливен, както и за бъдещите планове за развитие на акциите си, които срещат добър обществен отзвук и са високоефективни относно намаляването на ранната раждаемост и превенцията на полово предаваните болести. Основните групи хора, към които се фокусират „Лекари на света“, се намират в квартал „Надежда“ в Сливен, както и жители на малките населени места в общината.

Димитър Сяров изрази увереността си, че членовете на организацията са на прав път със своите действия и че именно повишаването на сексуалната култура и нивото на осведоменост относно семейното планиране сред подрастващите са благоприятстващи фактори за една по-добра социална среда включително и сред малцинствата. Димитър Сяров адмирира и постоянството на „Лекари на света“, които вече повече от 5 години работят за каузата си на територията на община Сливен. Представителите на организацията получиха и подкрепата на г-н Сяров и за възможности да работят съвместно, като от страна на Областна администрация има пълна готовност за съдействие посредством материална база за извършване на обучения и беседи, както и ресурс за логистична подкрепа в полза на разширяването на дейността и извън рамките на общината.

Photos

Среща с "Лекари на света"