» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Камен Костов взе участие в ежегодния фестивал „Златна праскова“ в с. Гавраилово

30 July 2015 17:29,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 743
Златна праскова 2015

На 30.07.2015 г. в с. Гавраилово се проведе традиционният празник „Златна праскова“. Събитието се организира под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която откри официално събитието. Сред гостите бяха също и заместник областният управител Камен Костов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов, началникът на ОД МВР Сливен – ст. комисар Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Кольо Милев, заместник-председателят на Общински съвет Сливен Ганка Василева, кметът на с. Гавраилово Димитър Андреев, общественици, жители и гости на селото.

Програмата включваше изложби, дегустации, конкурси и изява на изпълнители на народни песни и танци, а за производителите се проведе специализиран семинар.

В 13:30 ч. се проведе последното от предвидените в рамките на „Златна праскова“ мероприятия – официално откриване на линия за преработка на плодове и плодово пюре в завода за консервирани плодове и зеленчуци в Сливен „Фрукто Сливен“ АД. Новото съоръжение е изградено по проект по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013. Размерът на одобрената субсидия по проекта е 2 459 730 ,96 лв. Поточната линия бе открита от министър Танева, в присъствието на заместник областният управител Камен Костов, ръководството и служители на фабриката.

Photos

Златна праскова 2015