Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Найденов: БСП не са прочели внимателно отговора ми за промяна в предназначението на земеделски земи

15 февруари 2010 13:28,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1088

Във връзка с изказването на депутата от КБ Румен Такоров, че 100 % от заменките, които са направени в периода на управление на новото правителство, са удовлетворени, министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заявява: „БСП не са прочели внимателно отговора ми на парламентарното питане за промяна в предназначението на земеделските земи, придобити от физически и юридически лица, чрез замяна със земеделски земи – частна собственост. Питането на г-н Такоров и отговора не касаят земи и гори от Държавния горски фонд и нарушаване на мораториума върху промяна в предназначението на горски имоти. Става въпрос за земеделски земи от Държавния поземлен фонд, свързани с комасация”.

 

Колеги,

изпращаме ви пълния текст на парламентарното питане:

 

ДО

Г-Н РУМЕН ТАКОРОВ

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ

ПГ на КБ

 

ОТНОСНО: Промяна на предназначение на земеделски земи, придобити от физически и юридически лица, чрез замяна със земеделски земи – частна собственост

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ТАКОРОВ,

 

Във връзка с Вашия въпрос „Колко заведени искания има за извършване на промени в предназначението на земеделски земи, придобити от физически и юридически лица, чрез замяна със земеделски земи – частна собственост и колко от тях са удовлетворени в периода от 27 юли 2009г. до 2 февруари 2010г.”, Ви уведомявам, че за цитирания период в комисиите по чл.17 от Закона за опазване на земеделските земи (ЗОЗЗ) са постъпили общо 23 броя искания за промяна предназначение на земеделски земи, придобити от физически и юридически лица, чрез замяна със земи от Държавния поземлен фонд, от които 17 броя са решени положително, а 6 броя искания не са разглеждани.

 

МИНИСТЪР:

 

Д-р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ