» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Камен Костов присъства на благотворителен концерт в Твърдица

19 August 2015 16:46,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 874
Благотворителен концерт в Твърдица

На 18 август 2015 г. в гр. Твърдица се проведе благотворителен концерт в подкрепа на музикалното училище за български народни песни и танци в с. Твърдица, Молдова. Изпълнители от Музикалния колеж, Школата по изкуствата и самодейна група, в продължение на над два часа изпълняваха възрожденски, патриотични и популярни български песни. Изключително въздействащите изпълнения бяха съпроводени от бурни аплодисменти и провокираха зрителите да припяват заедно с изпълнителите през цялото време.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Иван Славов, заместник областният управител Камен Костов, кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов и неговият заместник Петко Ненов, директорът на Музикалния колеж в молдовска Твърдица Алла Кара, председателят на организационния комитет на събитието Милен Минев, граждани и гости на Твърдица.

„Впечатлен съм от създадената организация, изпълненията и пълната зала – това показва едно добро сътрудничество между обществото и местната власт, както и силното желание на гражданите на Твърдица да се включват в културни и благотворителни мероприятия, подпомагайки различни добри каузи“, изрази впечатленията си след концерта заместник областният управител Камен Костов.

Само от продажбата на входните билети за концерта в Твърдица, са събрани 1500 лева. Освен тях, в специално обозначена за това кутия, също са събрани средства, които ще се натрупват и по време на следващите два концерта и сумата ще бъде обявена в края на кампанията.

Предстоят благотворителни събития на 19 август от 18 ч. в читалището на гр. Шивачево и на 20 август от 20 ч. – в гр. Нова Загора, в голямата зала на театъра. Средствата ще бъдат използвани за дейности на учебното заведение, където се изучават българска народна музика, танци и български език. Ще бъде подпомогнато също и закупуването на носии, обновяването на материалната база и покриването на разходи от първа необходимост.

Photos

Благотворителен концерт в ТвърдицаПриветствие от кмета на Община ТвърдицаПриветствие от Милен МиневПриветствие от Алла КараБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в Твърдица