» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Тази година са осигурени средства по бюджета на Областна администрация – Сливен за изготвянето на помощни планове и планове за новообразу

10 June 2008 14:05,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 951

Това са земеделски земи, предоставени на гражданите за временно ползване с различни актове, които съгласно изменение на закона имат право да ги закупят.

Според разпоредбите изработването на планове по този параграф се възлага от областния управител, като финансирането е от държавния бюджет, поясни на вчерашния брифинг областният управител на Сливен Христина Чолакова.

Предвид ограничените финансови средства за изработването на планове по &4 възлагането става съобразно посочените от общинските администрации приоритети и готовността на администрациите да предоставят на изпълнителя необходимата предварителна информация. Тъй като Община Сливен е показала такава готовност, към нея ще бъде насочен и ограниченият финансов ресурс за тази година. Местностите в землището на Сливен, за които ще бъде възложено изработването на планове по &4 за тази година, са „Чинтулово", „Дивичково" и „Дъбака".