» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров участва в откриването на обновената сграда за бежанци в с. Баня

03 September 2015 17:42,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 901
Областният управител Димитър Сяров участва в откриването на обновената сграда за бежанци в с. Баня

На 03.09.2015 в с. Баня, община Нова Загора, отвори врати обновената и модернизирана сграда в Центъра за бежанци. С капацитет от 70 души и с възможност за настаняване на още нуждаещи се при необходимост, на сградата е направен основен ремонт, като освен помещения, са обновени и част от площите в двора на бежанския център.

Димитър Захариев, ръководител на Центъра за бежанци в с. Баня, изрази своята удовлетвореност от ремонтните дейности и значителното подобряване на жизнената среда за очакваните имигранти. Специално за откриването на ремонтираната сграда пристигна главният секретар на МВР Георги Костов. Той коментира, че проблем с бежанците на територията на България няма и на всички регистрирани има готовност да се осигурят нормални условия за пребиваване в страната.

На откриването на обновената сграда присъстваха още кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият заместник Ивайло Енев директорът на ОД МВР Сливен старши комисар Чавдар Божурски, служители на МВР, миграционните власти, общинската администрация в Нова Загора, Областна администрация Сливен, социални и неправителствени структури.

„Правителството показва висока отговорност към въпроса с бежанците и полага оптимални усилия за справянето със ситуацията. Към момента относно ситуацията с бежанците в област Сливен няма причина за притеснение”, каза областният управител Димитър Сяров след церемонията.

Photos

Откриването на обновената сграда за бежанци в с. БаняОткриването на обновената сграда за бежанци в с. БаняОткриването на обновената сграда за бежанци в с. БаняОткриването на обновената сграда за бежанци в с. БаняОткриването на обновената сграда за бежанци в с. Баня