Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

15 септември 2015 16:33,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 2002
15 септември

В 9 часа беше открита новата учебна година в ХГ „Дамян Дамянов”. Гости на тържеството бяха г-жа Надежда Тодорова – старши експерт по български език и литература в РИО – Сливен, г-жа Светлана Георгиева – председател на Училищното настоятелство, д-р Екатерина Иванова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски” и директор на Гимназията от основаването й до 2013 година, много родители и бивши възпитаници на училището. С най-голямо вълнение първият училищен звънец беше очакван от петокласниците и от осмокласниците. И днес те си задаваха много въпроси: Трудно ли ще бъде в новото училище, какъв ще е новият клас, ще намерим ли истинските приятели тук…

В приветствието си директорът на училището ги увери, че лесни пътища няма и колкото по-нагоре вървят, толкова по-трудно ще става, но изборът им е правилен. В Хуманитарна гимназия ги очакват много добри учители. Те ще ги водят по пътеките на знанието с много обич и толерантност. Необходимо е и те да са по-добри един с друг, за да израстнат истински човеци. Просто трябва да влязат в това училище с вяра в утрешния ден и с амбиция за големи постижения в бъдеще.

Пожелание за здраве и успехи отправиха и г-жа Светлана Георгиева – председател на Настоятелството, и Кристин Баджева – вече студентка І курс на СУ „Свети Климент Охридски” .

С особени очаквания погледите на всички бяха обърнати към седмокласниците и дванадесетокласниците. Изпитите им в края на учебната година изискват от тях голяма упоритост и воля. Уверени сме обаче, че ще можем да ги поздравим за успехите им.

На добър час, ученици и учители на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”!

Снимки

петокласницитеседмокласниците15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември15 септемвриЖ. Радев- Директор на ХГ "Д. Дамянов"Светлана Георгиева15 септември15 септември15 септемвриЖ. Радев- Директор на гимназията15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември