» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

15 September 2015 16:33, Stanimira Arnaudova
Emission of: Humanitarian School 6 years ago, number of readings: 1383
15 септември

В 9 часа беше открита новата учебна година в ХГ „Дамян Дамянов”. Гости на тържеството бяха г-жа Надежда Тодорова – старши експерт по български език и литература в РИО – Сливен, г-жа Светлана Георгиева – председател на Училищното настоятелство, д-р Екатерина Иванова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски” и директор на Гимназията от основаването й до 2013 година, много родители и бивши възпитаници на училището. С най-голямо вълнение първият училищен звънец беше очакван от петокласниците и от осмокласниците. И днес те си задаваха много въпроси: Трудно ли ще бъде в новото училище, какъв ще е новият клас, ще намерим ли истинските приятели тук…

В приветствието си директорът на училището ги увери, че лесни пътища няма и колкото по-нагоре вървят, толкова по-трудно ще става, но изборът им е правилен. В Хуманитарна гимназия ги очакват много добри учители. Те ще ги водят по пътеките на знанието с много обич и толерантност. Необходимо е и те да са по-добри един с друг, за да израстнат истински човеци. Просто трябва да влязат в това училище с вяра в утрешния ден и с амбиция за големи постижения в бъдеще.

Пожелание за здраве и успехи отправиха и г-жа Светлана Георгиева – председател на Настоятелството, и Кристин Баджева – вече студентка І курс на СУ „Свети Климент Охридски” .

С особени очаквания погледите на всички бяха обърнати към седмокласниците и дванадесетокласниците. Изпитите им в края на учебната година изискват от тях голяма упоритост и воля. Уверени сме обаче, че ще можем да ги поздравим за успехите им.

На добър час, ученици и учители на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”!

Photos

петокласницитеседмокласниците15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември15 септемвриЖ. Радев- Директор на ХГ "Д. Дамянов"Светлана Георгиева15 септември15 септември15 септемвриЖ. Радев- Директор на гимназията15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември15 септември