» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

01 November 2015 20:37,
Emission of: Humanitarian School 8 years ago, number of readings: 1766
1.11.2015

На 1 ноември 2015 г. ученици и учители от ХГ „Д. Дамянов“ се включиха в общоградските прояви, посветени на Деня на народните будители. Участниците в клуб „Памет” бяха на панахидата на Новоселските гробища и поднесоха цветя на гробовете на сливенските будители Добри Чинтулов, Мишо Тодоров, проф. Димитър Табаков, Илия Цеков и др.

Цветя на признателност от името на училищната общност бяха поставени и върху мемориалната чешма на големия сливенски поет Дамян Дамянов, патрон на гимназията. Чешмата, разположена в центъра на града, бе възстановена наскоро във връзка с 80- годишнината от рождението на поета.

Представителна група на гимназията участва в общоградското тържество по повод празника на народните будители на площад „Хаджи Димитър”. Церемонията започна в 11:30 часа със слово на Емилия Желева, директор на СОУ „К.Константинов”. От името на гимназията бяха поднесени цветя на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Photos

Ден на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будителиДен на народните будители