Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков проведе втора среща с културните институции от Сливен

01 март 2010 17:06,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1267

На 1.03. 2010 г. в областна администрация се проведе втора среща на областния управител г-н Марин Кавръков с директора на Художествена галерия „Д.Добрович” г-жа Даниела Ненчева, директора на Регионалния исторически музей г-н Георги Кюпчуков и директора на Природен парк „Сини камъни” г-н Иван Иванов.

На срещата присъстваха зам.областните управители г-н Пейчо Пейчев и Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова, началник отдел „Регионално развитие” г-жа Петя Качарова и г-жа Даниела Вълева гл.специалист в Областна администрация.

Срещата свързана с целите заложени в Оперативния план на Областна администрация за 2010 г. за развитие на качествен, устойчив културен туризъм в областта.

Областния управител г-н Марин Кавръков благодари за това, което културните институти представиха и заяви, че областна администрация ще работи върху тези материали. Не е достатъчно да имаш туристически обект, а задължително е да представиш готов туристически продукт. Всеки продукт трябва да задоволява интелектуалните потребности и духовни интереси на представителите на различните възрастови групи. Ние ще опитаме тази година да направим два туристически продукта – за деца и за военни.

За да се финализира това, което сме започнали ще се рекламират възможностите за културен туризъм пред военните от полигона „Ново село” и ще се сключи договори с тях.

Във връзка с осъществяването на идеята на зам. областния управител г-н Пейчо Пейчев за популяризиране и опознаване на забележителностите на област Сливен от ученици от областта, служители от областна администрация ще изготвят програма „Роден край”.

На срещата бе договорено на 16.03.2010 г. да се организира среща с Регионалния инспекторат по образованието, директорите на училища от областта, представителите на туристическите центрове от Сливен, Нова Загора и Котел и туристически фирми. Ще се обсъдят вариантите за включване в учебните програми на училищата посещението на културните маршрути, възможностите за организиране на зелени училища в областта за ученици от масовите училища и социалните домове.

Областният управител г-н Марин Кавръков и заместник областния управител г-н Пейчо Пейчев поеха ангажимент на заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район да предложат на областните управители, тези туристически продукти да се предложат и в техните области, с цел популяризиране на културните ценности от област Сливен.