Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Николай Грозев, Общински съвет-Нова Загора и кметовете на населени места в община Нова Загора положиха клетва

06 ноември 2015 10:06,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 714
Конституиране Нова Загора

На 5 ноември 2015 г. в заседателната зала на Общински съвет Нова Загора новоизбраният състав на съвета, общинският кмет, избран за трети мандат и кметовете на населени места положиха клетва – с този ритуал и с подписването на клетвените листи, бе конституирано встъпването им в длъжност и новият мандат 2015-2019 г. официално започна.

Гости на събитието бяха областният управител Димитър Сяров, заместник областният управител Камен Костов, главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и главният юрисконсулт на институцията – Валя Радева.

Заседанието откри областният управител Димитър Сяров, който пожела успех: „ Желая на всеки един да работи така, че след четири години доверието на гражданите към вас не само да се е запазило и оправдало, но и да се повиши. Желая ви толкова достоен труд, че в следващия мандат много от вас да бъдат преизбрани заради работата, която са свършили за хората в Новозагорско!“

Димитър Сяров отбеляза, че второто преизбиране на кмета Николай Грозев е прецедент в новата политическа история на Сливенска област, с което г-н Грозев показва своя категоричен успех във вземането на важни за гражданите и местната икономика решения. Областният управител пожела още по-успешен нов мандат на преизбрания кмет и гарантира своята готовност за все така ползотворна съвместна работа в името на гражданите в община Нова Загора.

Председателят на Общинска избирателна комисия – Нова Загора Сергей Дериволков връчи удостоверенията и поздрави новоизбраните кметове и общински съветници, след което г-жа Светла Стоянова - вр. и. д. кмет на община Нова Загора, също отправи своите поздравления и връчи на г-н Грозев символите на властта.

Под ръководството на най-възрастният общински съветник г-жа Ирина Аврамова, каквото е условието за провеждане според Закона за местната власт и местното самоуправление, се проведе първото заседание на Общински съвет-Нова Загора с мандат 2015-2019 година.

След тайно гласуване за председател на Общинския съвет бе избран Георги Николов, който зае мястото си, благодари за доверието и изрази увереност в това, че както той, така и неговите колеги, ще работят усилено и единствено в посока благосъстоянието на новозагорските граждани.

В края на заседанието бе избрана Комисия, която започва работа по изготвянето на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Снимки

Конституиране Нова ЗагораКонституиране Нова ЗагораКонституиране Нова ЗагораКонституиране Нова ЗагораКонституиране Нова ЗагораКонституиране Нова ЗагораКонституиране Нова ЗагораКонституиране Нова Загора