Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Встъпиха в длъжност новият общински кмет, Общински съвет и кметове на населени места в община Котел

06 ноември 2015 10:46,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 698
Конституиране Котел

На 5 ноември 2015 г. в заседателната зала на Общински съвет Котел официално встъпиха в длъжност новия кмет на община Котел Коста Каранашев, новоизбраните членове на Общинския съвет и кметовете на населени места в общината. Официални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, областният управител Димитър Сяров, заместник областният управител Камен Костов, главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и главният юрисконсулт на институцията – Валя Радева.

Заседанието беше открито от областния управител Димитър Сяров, който изрази увереността си в това, че през новия кметски мандат община Котел ще се възроди и ще създаде нови възможности за своите граждани, подобрявайки техния стандарт на живот. След благопожелания към новоизбрания общински кмет, общински съветници и кметове на населени места, Димитър Сяров даде думата на министър Танева за приветствие. Тя благодари за категоричното доверие, което котленци са показали чрез своя вот на изборите, като увери присъстващите, че винаги ще бъде в готовност за съдействие в името на една промяна към по-добро за община Котел и нейните граждани.

Г-жа Даниела Пенева, председател на Общинска избирателна комисия – Котел, връчи удостоверенията и поздрави новоизбраните кметове и общински съветници.

Досегашният кмет на община Котел Христо Киров, предаде символите на властта на Коста Каранашев, който се обърна към присъстващите с признателност за тяхното доверие. Той ги увери, че ще вложи цялата си енергия, труд и контакти, за да върне живота и добрите възможности на хората в община Котел.

Под ръководството на най-възрастният общински съветник г-жа Жечка Кръстева, каквото е условието за провеждане според Закона за местната власт и местното самоуправление, се проведе първото заседание на Общински съвет-Котел с мандат 2015-2019 година. След тайно гласуване за председател на Общинския съвет Котел, единодушно бе избран досегашният председател г-жа Христина Чолакова.

В края на заседанието г-жа Чолакова проведе избор за назначаването на Комисия, която започва работа по изготвянето на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Снимки

Конституиране КотелКонституиране КотелКонституиране КотелКонституиране КотелКонституиране Котел