Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Граждани и железничари внесоха подписка в Общинския съвет срещу промяна на графика за движение на бързия влак „Чайка”

07 декември 2015 20:36, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 8 години, брой четения: 807

Подписка от граждани и синдикалисти внесоха днес в Общинския съвет в Сливен Тодор Иванов – председател на Районния съвет на КНСБ, Димитър Димитров, представител на синдиката на железничарите към КНСБ, и началникът на гара Сливен Илия Илиев. Те се срещнаха с председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Подписката, в която за кратко време са се подписали над 300 души, е по повод на намерението за промяна в графика за движение на бързия влак „Чайка” от Бургас до София, през Карлово, и обратно, което предвижда движение на влака само веднъж седмично в едната и другата посока, съответно в петък и събота.

Синдикалистите настояват община Сливен да защити интереса на гражданите от региона за запазване на досегашното разписание. Те изразяват общото мнение и загрижеността на сливенци, че с тази промяна хиляди пътници ще бъдат лишени от една удобна и предпочитана възможност за предвижване до важни центрове като столицата София, пристанищния град Бургас и всички населени места по подбалканската линия.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев се ангажира да внесе подписката в постоянните комисии на съвета за становище и за предприемане на съответните на него действия.

По решение на Централното управление на „БДЖ – пътнически превози” ЕООД от 13 декември бързият влак „Чайка” ще се движи в петък от София към Бургас и в събота – от Бургас към София. Така някогашният експрес, а по-късно бърз влак „Чайка”, за срок от една година се превръща в превозно средство за уикенда. “Положението е крайно неприемливо за пътниците”, смятат протестиращите.