Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Преустановява се приемането на отпадъци за депониране на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен

09 декември 2015 17:20,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 870
...

По заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев от 10 декември 2015 година се преустановява приемането на отпадъци за депониране на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен. Това съобщи инж. Николай Бакърджиев, гл. експерт отдел "Екология" на общината.

 

Битовите и неопасните отпадъци от територията на община Сливен трябва да се транспортират до сепарираща инсталация за отпадъци на ДЗЗД „Обединение Екосорт Ямбол“, която се намира до Регионалното депо за неопасни отпадъци с.Хаджи Димитров, община Тунджа, област Ямбол.

 

Заповедта на кмета е на основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, във връзка с изпълнение на процедурите по закриване на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен по реда на Наредба № 6 от 27.08.2013 г. за условията и изискванията за изграждане и експлоатация на депа и на други съоръжения и инсталации за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци (обн., ДВ, бр. 80 от 13.09.2013 г., в сила от 13.09.2013 г.) и във връзка с влизане в действие на Регионална система за управление на отпадъците – Ямбол.

 

Контролът по изпълнение на заповедта ще се осъществява от инж.Стефан Кондузов – заместник-кмет "Устройство на територията и строителството", Община Сливен.