» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заключителна пресконференция по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище“

10 December 2015 12:55,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 782
Снимка

На 09.12.2015 г. заместник областният управител Камен Костов присъства на заключителната пресконференция по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище“, която се проведе в София.

Проектът се реализира от Агенцията за социално подпомагане с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд.

На заключителната пресконференция бяха представени постигнатите резултати, данни от направени анализи и изследвания и бяха очертани перспективите в процеса на планиране и предоставяне на социални услуги в общността.

Проектът активно подкрепи стартиралата в България реформа в областта на социалните услуги, наложила през последните години като основен приоритет деинституционализацията и промяна в управлението на съществуващите институции в посока тяхното преструктуриране и трансформиране в услуги в общността.