Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дипломи за висше образование получиха 245 абсолвенти на ИПФ и Колеж в Сливен на Техническия университет – София

11 декември 2015 16:39,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 734
...

Дипломи за висше образование на Инженерно педагогическия факултет и Колеж в Сливен на Техническия университет – София получиха 245 абсолвенти от випуск 2015 година. От тях трима студенти завършват със златен, а петима със сребърен медал.

 

Тържеството се състоя днес в залата на читалище „Зора” в присъствието на много гости, студенти, техни родители, преподаватели и приятели.

 

Поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев по повод тържествения ритуал на дипломирането поднесе зам.-кметът на община Сливен Румен Иванов.

 

„Радвам се, че поредният випуск от висшето учебно заведение, което е академичната гордост на града ни, успешно приключва своя образователен цикъл. На добър час на всички! Нека наученото от Вас през годините в университета бъде вашата силна начална скорост, с която да осъществите себе си в полето на науката, образованието или реалната икономика. Качествената подготовка, която сте получили в Сливен ще ви даде възможност да размахнете криле и да намерите своето място в този глобален и все по-технологичен свят. Но ми се ще да вярвам, че измежду Вас ще има и такива, които да свържат съдбата си с града ни и да участват в съзидателните усилия по въздигането му. Ще ги считам за съмишленици и съюзници. Защото аз, екипът ми, Сливен, ще имаме нужда от знанията и уменията им, придобити в Техническия Университет, казва кметът на Сливен.

 

Дипломите на 71 професионални бакалаври, 58 магистри и 88 бакалаври връчиха зам.-кметът Румен Иванов, зам.-областният управител на област Сливен Камен Костов, зам.-ректорът на университета проф. д-р Станимир Карапетков, ръководители на катедри и хабилитирани преподаватели във ВУЗ-а.

 

През идващата 2016 година висшето учебно заведение в Сливен ще чества 30 години от създаването си. Идеята на ръководството е за юбилея да изградят детска градина, в която да се обгрижват децата на майките-студентки по време на учебните им занимания, както и други социални придобивки, посочват от ръководството.

 

 

 

Снимки

...............