Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев проведе първа работа среща с колегите си от селата

18 декември 2015 15:40,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 662

Кметът Стефан Радев проведе днес първата си работна среща с кметовете на населените места в общината. На събирането присъстваха още Валя Радева – секретар на община Сливен, Румен Иванов - зам.- кмет по „Икономическа политика и финанси” и Снежана Кънева – ръководител на отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП”.

 

Представителите на местната власт имаха възможност да коментират с кмета на общината най-често срещаните проблеми в работата си. Сред тях се оказаха затруднения при административното обслужване на гражданите от малките населени места, зареждането на горива от определена бензиностанция в град Сливен, пътуванията до общината заради служебни задължения и тяхното финансово обезпечаване. Кметовете на селата помолиха Стефан Радев за съдействие и при решаването на проблем, който имат със счупени съдове за събиране на смет. От своя страна кметът на община Сливен изрази готовност за оказване на подкрепа. "В момента водим разговори с фирмата, която се грижи за сметосъбирането и сметоизвозването и се надявам да постигнем добри резултати и в това отношение", каза още той.

 

По време на срещата нотариус от Сливен запозна кметовете с подробности около ангажиментите им да изпълняват функции на лица, имащи право да извършват нотариална заверка. Беше обновен и списъкът със служителите, които имат право да събират данъци и такси в малките населени места. Кметовете бяха запознати с актуализацията на заповедта за събиране на стари данъчни задължения. "През януари ще бъде готов окончателно списъкът на лицата, които ще преминат обучение в отдел „Местни приходи” на община Сливен, за да могат да извършват тези дейности в селата", поясни Валя Радева.

 

Ръководителят на отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП” Снежана Кънева представи пред кметовете данни за подготовката за зимното поддържане на общинската пътна мрежа през зимен сезон 2015 – 2016г. Тя увери ръководителите на малките населени места, че при възникването на усложнена обстановка община Сливен ще съдейства за нейното своевременно разрешаване.