» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев проведе първа работа среща с колегите си от селата

18 December 2015 15:40,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 663

Кметът Стефан Радев проведе днес първата си работна среща с кметовете на населените места в общината. На събирането присъстваха още Валя Радева – секретар на община Сливен, Румен Иванов - зам.- кмет по „Икономическа политика и финанси” и Снежана Кънева – ръководител на отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП”.

 

Представителите на местната власт имаха възможност да коментират с кмета на общината най-често срещаните проблеми в работата си. Сред тях се оказаха затруднения при административното обслужване на гражданите от малките населени места, зареждането на горива от определена бензиностанция в град Сливен, пътуванията до общината заради служебни задължения и тяхното финансово обезпечаване. Кметовете на селата помолиха Стефан Радев за съдействие и при решаването на проблем, който имат със счупени съдове за събиране на смет. От своя страна кметът на община Сливен изрази готовност за оказване на подкрепа. "В момента водим разговори с фирмата, която се грижи за сметосъбирането и сметоизвозването и се надявам да постигнем добри резултати и в това отношение", каза още той.

 

По време на срещата нотариус от Сливен запозна кметовете с подробности около ангажиментите им да изпълняват функции на лица, имащи право да извършват нотариална заверка. Беше обновен и списъкът със служителите, които имат право да събират данъци и такси в малките населени места. Кметовете бяха запознати с актуализацията на заповедта за събиране на стари данъчни задължения. "През януари ще бъде готов окончателно списъкът на лицата, които ще преминат обучение в отдел „Местни приходи” на община Сливен, за да могат да извършват тези дейности в селата", поясни Валя Радева.

 

Ръководителят на отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП” Снежана Кънева представи пред кметовете данни за подготовката за зимното поддържане на общинската пътна мрежа през зимен сезон 2015 – 2016г. Тя увери ръководителите на малките населени места, че при възникването на усложнена обстановка община Сливен ще съдейства за нейното своевременно разрешаване.