» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Представители на Управителния съвет на Европейска Агенция за защита на изпълнителските, подуцентските и авторските права се срещнаха дне

17 June 2008 15:26,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1063
234234

Сред тях бяха председателят на агенцията – композиторът Кирил Икономов, певецът Мустафа Чаушев, финансовият директор Светлана Терзиева и регионалният директор за област Сливен Валентин Станчев.

Сдружението e с нестопанска цел и е регистрирано тази година. В момента се създават негови представителства във всички областни центрове в страната. Целта му е да защитава авторските права. Законът за авторското право и сродните му права е предвидил част от надценката на всички заведения, хотели и т.н, в които се излъчва музика, да отива за изпълнителите. Идеята е чрез своите представителства агенцията да следи за спазването на този закон и да осигурява събирането на дължимите средства за публично изпълнение на произведения на автори, звукозаписи на изпълнители и продуценти. „Съществуването на агенцията е предимство за хората на изкуството и с това, че вече няма да се налага да ходят до столицата за да се регистрират или да търсят търговските си права", допълни г-н Икономов.

Г-жа Чолакова пожела на гостите на добър час в нелеката задача, с която са се заели, като им препоръча да помислят и за по-доброто разясняване на този закон.