» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Коледен бал „Различни, но заедно” и благотворителна изложба-базар се състояха в Сливен

22 December 2015 18:22,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 819
...

Коледен бал под наслов „Различни, но заедно”, съпътстван от благотворителна изложба-базар, се състоя днес в ресторант „Прего”. Проявата се проведе под патронажа на кмета на Сливен Стефан Радев.

 

Гости на тържеството бяха кметът Стефан Радев и неговите заместници Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, заместник-областният управител Камен Костов, директорката на Бюро по труда в Сливен Тихомира Димитрова, областният координатор по донорство д-р Николай Иванов, представители на НПО, на бизнеса и партньори на община Сливен в социалната дейност.

 

В бала участваха повече от 150 деца и младежи в неравностойно положение и техни придружители от социални и здравни заведения на територията на общината. Дядо Коледа също пристигна на тържеството. Доброволци от детския съвет на Младежкия парламент в Сливен поднесоха коледен сувенир на всички участници.

 

„Благодаря на всички, които проявяват съпричастност и се присъединяват към усилията на общината да демонстрираме при всеки възможен повод, и все по-често, на всяко едно от тези деца, които са днес в залата, че са важни за нас, че са много важна част от нашето общество. Пожелавам Ви много светлина през настъпващите празници, както в домовете, така и в сърцата. Да си пожелаем здраве и настроение да посрещнем предизвикателствата, които отправя животът. Една много успешна година, изпълнена с много радост и много късмет за всички”, каза Стефан Радев.

 

Празникът бе организиран от община Сливен, със съдействието на Младежкия дом и Инициативен комитет в който участват фондациите „Добротолюбие”, „Регионален център за икономическо развитие”, „Инициатива съпричастност”, Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос”, Фондация за развитие на регион Сливен, Обществен дарителски фонд, сдружение „Св. Георги победоносец” и Обществен съвет за подкрепа на донорството.

 

В специалната новогодишна програма участваха Станислав Илиев и Алекс Колев от Клуба за млади поп и рок изпълнители „Ритъм” при Детския комплекс, двойките Стойко и Антония, и Слав и Габриела от Клуб по спортни танци „Сливен” с ръководител Цанка Иванова. Те изпълниха латино танци. 12 деца от вокална група при VI-то Основно училище „Братя Миладинови” изпяха авторската „Зимна песничка”, текст Елена Ланджева, музика Стефан Стефанов. В програмата участваха Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при II- ро ОУ„Христо Ботев” и НЧ „Хаджи Димитър – 1937” с ръководители Станка Ивановна и Иван Добрев, ръководител на хора Петя Григорова.

 

Танцова изненада поднесоха децата и младежите от „Защитено жилище”. И както се полага на бал имаше още много забавления с дисководещ.

 

По време на бала, във фоайето на ресторанта беше експонирана благотворителна изложба-базар с произведения на децата и младежите. Средствата от закупените творби ще бъдат пропорционално разпределени между участниците в базара.

Photos

........................