» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Поздравление от кмета на община Сливен Стефан Радев за новата 2016 година

01 January 2016 00:10,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 695

Скъпи съграждани, уважаеми гости на Сливен,

 

Поздравявам Ви с новата 2016 година!

Точно в полунощ, на 31 декември срещу 1 януари, се срещат отиващата си 2015 и новата 2016 г. Кратък миг, в който се разминават отминалите ни тревоги и радости, с идващите надежди и очаквания за по-добро. Казват, че в такива моменти всеки трябва да направи равносметка на изминалата година. Ако е така, бих казал, че изпращаме една година, изпълнена с трудности и предизвикателства както в обществен, така и в личен план за всички. Станахме свидетели на събития, които оставиха отпечатък в световната и българската история, дадоха отражение върху живота на всеки от нас и поколенията ще кажат добри ли са те, или не.

С настъпването на Новата година идват надеждите и мечтата за ново начало, искаме грижите и трудностите да останат далеч назад и да бъде по-леко. Сигурно отново ще имаме препятствия! Сигурно 2016 също ще ни предложи предизвикателства и ще направи проверка на възможностите ни, както направи отиващата си 2015.

 

Аз вярвам, че пред каквото и да се изправим, ще го преодолеем заедно, с вяра и благодарност за опита, който трупаме всеки ден. Той ни кара да не повтаряме грешките си, да се учим от тях, да гледаме напред и да градим.

Сливен е град, за който всички милеем и мечтаем да стане по-добро място за живеене. Неслучайно с моя екип поехме отговорността да защитаваме интереса на сливналии, да положим всички усилия идното поколение да се гордее с нас и делата ни. Пожелава здраве, много търпение и разум. Нека бъдем оптимисти и да вярваме в силата на нашата общност, защото българите носим в себе си духа и знанието на предците ни. Той ни задължава и не можем да предадем бъдещето.

Пожелавам на всички сливналии и техните семейства много здраве, щастие и късмет!

 

Честита Нова година!

 

Стефан Радев - кмет на община Сливен