» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Зимната обстановка на територията на общината и града е нормална

04 January 2016 11:37,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 719

Нормална зимна обстановка с повсеместен валеж. По-голяма е снежната покривка в равнинната част на общината, където на места дебелината достига 30-40 см, а в планината - до 20-30 см., съобщи началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи и ОМП" инж. Снежана Кънева. През вчерашния почивен ден има постъпили шест сигнала за непочистени участъци, на които е реагирано своевременно. Двете дружества, сключили договор за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и улиците в Сливен, работят с наличната техника. По общинската пътна мрежа се работи във всички направления, предвид повсеместния снеговалеж. В част от населените места се използва техника от местни земеделски производители за осигуряване на достъпа до обществено значимите места (кметство, здравни служби, аптеки, училища, детски градини).

В селата Горно Александрово, Трапоклово, Драгоданово и Блатец електроподаването вече е възстановено. Екипите на ЕВН продължават работа по отстраняването на авариите в селата Жельо войвода и Камен. В града се почистват основните улици на градския и обществен транспорт, спирки, мостови съоръжения и подходите към обекти от социалната инфраструктура. Създадена е организация и координация между Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, отговорните длъжностни лица, контролиращи действията на дружествата по зимното поддържане и самите дружества. Получените сигнали в началото на деня (15 за града и населените места) чрез тел. 112 и Оперативен дежурен при общината се обработени и продължават след получаване да се обработват своевременно за предприемане на необходимите действия.

Общинска администрация напомня на собственици и ползватели на имоти, че съгласно Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Община Сливен, почистването от снега и леда по прилежащите територии на имотите си и подходите към тях, е тяхно задължение. При паркиране водачите на моторни превозни средства да не възпрепятстват движението на снегорините и друга снегопочистваща техника. Призоваваме гражданите да не трупат снега в близост до дърветата и върху почистените улици, като и да премахват ледените висулки от имотите си.