Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинската пътна мрежа е нормално проходима при зимни условия

05 януари 2016 13:54,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 842

Община Сливен прави всичко възможно да осигури базовите услуги, които трябва да оказва на гражданите си през зимния сезон. За изминалите два дни администрацията е изразходила 25 % от средствата, които са предвидени в бюджета й за зимно поддържане, каза днес кметът Стефан Радев. Към момента няма постъпили сигнали за пътно-транспортни произшествия в град Сливен и на територията на общината. Общинската пътна мрежа е нормално проходима при зимни условия и няма затворени участъци.

Поради технологични особености, свързани с новата настилка, главната улица на Сливен не може да бъде почиствана механично и да се обработва със соли. Тя ще се чисти ръчно, а задължение на гражданите и на собствениците на офиси, заведения и магазини е да почистват тротоарите около сградите и помещенията си.

„Иска ми се да бъдат почистени всички булеварди и улици в града и като цяло в общината, така сякаш не е валяло сняг, и не е зима, но работим с ограничен ресурс“, каза градоначалникът. Той посочи, че Община Сливен има сключени договори за зимно поддържане с две дружества – за уличната мрежа в града с дружеството „Грийн партънрс – БКС” ЕООД, което извършва и сметосъбирането и сметоизвозването, както и с „Пътно поддържане „ЕООД – за общинската пътна мрежа. Към първата фирма общинските задължения са над 4 млн. лв., а на дружеството „Пътно поддържане“ ЕООД, общината не е плащала от две години.

В бюджета си Общината има заложени 120 000 лв. за почистване на улиците в Сливен и 470 000 лв. за почистване на общинската пътна мрежа.