Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Намаляването на финансовия натиск над общината е най-важната ни задача през 2016

05 януари 2016 13:38,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 836

Предприемането на реформи, касаещи общинския дълг е сред приоритетните задачи, които си поставят за изпълнение кметът Стефан Радев и екипът му през 2016 година. „Това е голяма и амбициозна задача с изпълнението на която целим да намалим финансовия натиск върху общината”, посочи кметът. Какви точно ще са реформите ще стане ясно след 11 януари, когато ще бъде готов проектът за бюджет за 2016 година, а гласуването му ще се проведе в края на месеца на сесията на Общинския съвет.

 

Стефан Радев изрази готовност да чуе становища и препоръки към изготвения финансов документ както за приходната, така и за разходната му част. Основното съображение на кмета при изготвянето на проекта е невъзможността на общината да си позволи да прави разходите, които е правила до сега, като се има предвид, че голяма част от тях не са плащани.

 

Като пример за прекалено големи разходи той даде издръжката на АНПТ и Симфоничния оркестър, която е близо 1 млн. лв. на година като собствените им приходи са едва около 20 хил . лв. „И ансамбъла и оркестъра са част от културата на града и самочувствието на сливенци, но е дошло времето да преценяваме критично всичко, за което харчим парите на гражданите”, аргументира се кметът.

 

Пред медиите той още веднъж заяви намерението си да работи заедно със своя екип, за да върне общината в релсите на добрата финансова дисциплина и това да се превърне в база за растеж.