Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва възстановяването на пътя от Сливен за Карандила

05 януари 2016 13:09,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 969

Започва възстановяването на републиканския път от Сливен за Карандила, където има пропадане от около 100 – 150 метра. В момента се извършва проектирането. Приблизителната стойност за проекта на Агенция „Пътна инфраструктура” е около 2 млн. лева. Предстои да бъде възложено строителство. Имаме уверението от АПИ и се надявам през 2016 година пътят да е готов. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Сливен Стефан Радев.

 

„Общината прави усилия да поддържа в изрядно състояние пътя за Селището и Даулите заради спрения път за Карандила. Въпреки че е най-тежкият за поддържане, е в добро състояние. Получават се сигнали, че минават коли по разрушения участък за Карандила, въпреки, че пътят е сигнализиран”, посочи Радев.

 

Припомняме, че през февруари и март миналата година от обилните дъждове е разрушена конструкцията на пътя Градец – Ичера – Сливен. Образувани са големи надлъжни пукнатини с ширина от 5 до 30 см. и пропадане на пътя в участък с дължина 2-2.5 м. в лявата лента. В участъка от останалата асфалтова настилка също има надлъжни и напречни пукнатини с ширина 3 до 5 см. Свлечен е пътният банкет и насипът на пътя от лявата страна.

 

За свлачището е уведомена Агенция „Пътна инфраструктура”. Разрушеният участък веднага е сигнализиран с необходимите знаци, сигнална лента и земна маса. От 27.03.2015 г. е забранено движението на всички МПС. Движението се извършва по обходни маршрути през м. Селището и м. Даулите.

 

След проведена процедура по ЗОП, през м. юли на 2015 г. са извършени инженерно-геоложки проучвания от „Геотехника – АБС” ООД, с който АПИ има сключен договор. Първият междинен етап от Техническия проект - варианти решения, е завършен и е приет от ЕТИС към АПИ. Предстои разработването и приемането на приетото вариантно решение.