Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На Бабинден Акушер-гинекологичното отделение на Областната болница в Сливен има двоен празник

08 януари 2016 15:44, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 8 години, брой четения: 1108
Бабинден

На днешния Бабинден Акушер-гинекологичното отделение в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен има двоен празник, защото е изцяло обновено и датата беше избрана за освещаването му.

За празничния ритуал, отслужен от отец Евгений, ръководството на Областната болница и отделението посрещнаха и много гости. Сред тях бяха кметът Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова, представители на пациентски организации, майки, лекари и акушерки.

Изпълнителният директор д-р Васислав Петров посочи пред участниците в тържеството, че болницата се утвърди като лечебно заведение, предпочитано за раждане не само за жени от нашата област, но и от други населени места. Според него техният избор се дължи именно на условията, които предлага здравното заведение на родилките и техните бебета.

Д-р Петров информира, че общата стойност на ремонта е 241 736,77 лв, които са осигурени от Министерството на здравеопазването. От тях 191 736,77 лв. са вложени за строително-монтажни работи - вътрешни преустройства, боядисване, полагане на настилки. Останалите 50 000 лв. са предоставени за обзавеждане на кабинети, болнични стаи и легла. Отделението има 40 души персонал и 30 легла.

Началникът на отделението д-р Таня Пашева благодари на колегите си за самоотвержения труд и ги поздрави за празника Бабинден и също посочи, че “Условията в ремонтираното отделение са отлични и пациентите се чувстват комфортно”.

Кметът на Сливен Стефан Радев благодари на д-р Петров за усилията, които полага за динамичното развитие на болницата и непрекъснатото й технологично и техническо обновление. Към присъстващите медици той се обърна с думите: "Благодаря на всички работещи в лечебното заведение, които с професионализма си правят така, че нашата болница да е една от най-добрите в страната".

От своя страна председателят на общинския съвет Димитър Митев изрази своето удовлетворение, че Сливенската болница се е превърнала в едно от най-предпочитаните лечебни заведения в страната. "Знам колко труд и колко безсънни нощи е коствало на ръководството на болницата, на екипа на това обновено отделение, и сега, когато виждаме, че тук се раждат около 1300 деца на година, това показва, че пътят на ръководството на лечебното заведение, в частност на АГО, е правилният път, по който вървят. Надявам се да продължат все по този начин", каза Димитър Митев.

Той изрази очакванията си, че община Сливен, като акционер в дружеството на Областната болница, ще помогне за закупуване на нова апаратура и модерна техника и Се ангажира да направи всичко възможно Общинският съвет да вземе съответните решения за това.

През 2015 година в Областната болница са родени 1297 деца – 630 момичета и 667 момчета, сред които има и 18 двойки близнаци. 248 от майките, за съжаление, са непълнолетни. В Сливенската болница през годината са родили и 216 жени от Бургас, Ямбол и други региони.

На празника, за да се спази традицията на Бабинден, Маргарита от Сливен извърши ритуала "измиване на ръцете" на бабата, хванала бебето й. Днес, тази чест се падна на началника на отделението д-р Таня Пашева. С младата майка беше и петмесечния й син Андрей, както и родната му баба Здравка, акушерка в отделението на Областната болница. „Моята майка помни акушерката, която е помогнала да се родя аз, а тя хвана за първи път своето внуче. Така спазваме традицията в семейството да почитаме хората, които са ни помогнали в трудния момент на раждането", сподели развълнуваната млада жена.

 

 

Снимки

Бабинден 2016