Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акушер-гинекологичното отделение на болницата е изцяло ремонтирано

08 януари 2016 15:02,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 1074
...

Освещаване на ремонтираното Отделение по акушер-гинекология в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен беше извършено днес.

Началникът на отделението д-р Таня Пашева благодари на колегите си за самоотвержния труд и ги поздрави с празника Бабинден. “Условията в ремонтираното отделение са отлични и пациентите се чувстват комфортно”, каза тя.

“Болницата се утвърди като лечебно заведение, предпочитано за раждане не само за жени от нашата област. С възможностите, които имаме и условията, които предлагаме, те избират да дойдат при нас. Надявам се, че родилките ще оценят това, което сме направили и ще продължават да идват при нас”, каза от своя страна изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров.

Той информира, че общата стойност на ремонта е 241 736,77 лв, осигурени от Министерството на здравеопазването. От тях 191 736,77 лв. са разходвани за строително-монтажни работи - вътрешни преустройства, боядисване, полагане на настилки. Останалите 50 000 лв. са предоставени за обзавеждане на кабинети, болнични стаи и легла. В отделението има 40 души персонал, девет са лекарите. Има двама нови специализанти. Акушер-гинекологичното отделение разполага с 30 легла.

На церемонията присъстваха кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общинският съвет Димитър Митев, директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова и др.

Кметът благодари на д-р Петров за усилията, които полага за динамичното развитие на болницата и непрекъснатото й технологично и техническо обновление. “Благодаря на всички работещи в лечебното заведение, които с професионализма си правят така, че нашата болница да е една от най-добрите в страната”, каза кметът.

През 2015 година в Областната болница са родени 1297 деца, от които 630 момичета и 667 момчета. Има 18 двойки близнаци. 248 от майките са непълнолетни. В сливенската болница през годината са родили 216 жени, жителки на други области, сред които Бургас и Ямбол.

През 2014 година родените в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен деца са били 1344, а през 2013 - 1313 бебета.

 

 

Снимки

..................