Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител присъства на откриването на учебната година във в.ф. 22220

11 януари 2016 14:02,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 764
Снимка 1

На 11.01.2016 г. заместник областният управител Камен Костов присъства на тържественото откриване на учебната 2016 г. за българската армия. Мероприятието се проведе на централния плац на военно формирование 22220.

Присъстваха кметът на община Сливен Стефан Радев, Атанас Чолаков от Военен клуб – Сливен, ръководния и личния състав на формированието.

След като прие тържествения строй, полк. Любомир Вачев – командир на в.ф. 22220, отправи приветствие към личния състав. В словото си той очерта постиженията от предходната година, като подчерта, че благодарение на воинския труд поставените задачи са били изпълнени успешно.

През 2015 година своята квалификация са повишили стотици военнослужещи от формированията на Сухопътни войски, обучавани в четирите центъра в Сливен и Русе.

Отчетено беше успешното участие в множество ротационни тактически учения и планирани стрелби на учебен полигон „Ново село” и на огневи комплекс „Батмиш”, участие в Съвместното българо-американско учение „Кабиле 2015“, в мисия ,,Принос към националната сигурност в мирно време“ за справяне с бедствия, аварии и катастрофи. Формированието за разузнаване и унищожаване на открити невзривени боеприпаси многократно е било привеждано в действие. През октомври е отбелязана и 65-годишнината от създаване на в.ф. 22220.

Полк. Вачев отбеляза предизвикателствата през настоящата година. Той подчерта, че и в момента танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти участва в Съвместното българо-американско учение на военния полигон „Ново село“. През януари започва и Втори модул „Специална военна подготовка” за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация, в който ще се обучават военнослужещи от формирования на Сухопътни войски.

Командирът пожела на личния състав добро здраве, енергия и сили за повишаване на боеспособността на армията и гарантиране на сигурността на Република България.

Отец Йоан - предстоятел на храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ – Сливен, благослови личния състав на формированието, а официалната церемония завърши с тържествен марш.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5