Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ремонтите по бул. “Хаджи Димитър” и “Цар Симеон” са заради риск община Сливен да изгуби 41 милион лева

13 януари 2016 18:50,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 772

“Най-големият риск пред община Сливен е въвеждането в експлоатация на втория етап от водния цикъл и вероятността да изгубим инвестиция от 41 милион лева. Предприемаме спешни действия за решаването на този проблем. В тази връзка са ремонтите по булевардите “Цар Симеон” и “Хаджи Димитър”, заради които се налага временна промяна в организацията на движението”. Това заяви кметът на Сливен по време на среща с граждани. Той припомни, че нито един от етапите не е включен в експлоатация.

Налага се спешно извършване на ремонти за почистване, видеоинспекция и ремонт на участъците, за които е необходимо получаване на разрешение за ползване на всички подобекти, изграждани и ремонтирани по водния цикъл през 2013-2015 г. С реконструкцията на “Цар Симеон” ще се реши проблемът със заустването на канализационни води от кв. “Клуцохор”, а проверката и ремонтът по “Хаджи Димитър” дава възможност за заустване на канализационните води от “Комлука” и Централна градска част - Запад в годни за експлоатация колектори.

Участъците, които се ремонтират сега, са изграждани в периода 2009-2010 г. по прекратения договор с ДЗЗД “Хидросистеми” и замразени с акт 10.

Целта в настоящия момент е те да бъдат почистени и ако имат разрушени участъци, да бъдат възстановени, за да отговарят на проектното решение и на изискванията на Закона за устройство на територията за въвеждане в експлоатация.

През 2014 година общината е възложила видеонаблюдение, което е констатирало в някои от участъците големи наноси от едри скални маси, които нарушават преминаването на канализационните води през колекторите. В други участъци има допуснати напуквания по тръбите и обратни наклони. След обследването е възложено изготвяне на работен проект за почистване и реконструкция на тези участъци.