» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен беше домакин на работна среща с участието на г-жа Мария Хесус Конде – представител на УНИЦЕФ за България

20 January 2016 16:47,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 852
Работна среща с г-жа Мария Хесус Конде - представител на УНИЦЕФ за България

На 20.01.2016 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща с участието на г-жа Мария Хесус Конде – представител на УНИЦЕФ за България, за обсъждане развитието на модела за работа с деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства в област Сливен.

Срещата беше ръководена от заместник областния управител Камен Костов и се проведе с участието на представители на екипа на УНИЦЕФ, на Прокуратурата и Съда, на Министерството на вътрешните работи, на Областна служба „Изпълнение на наказанията“, на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на Адвокатската колегия Сливен.

Г-н Костов откри работната среща и приветства участниците.

Той припомни, че на 04.09.2013 г. между УНИЦЕФ, областния управител на област Сливен и кметовете на четирите общини от областта е подписан Меморандум за сътрудничество за изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”. Проектът се реализира от УНИЦЕФ и цели да подкрепи създаването на ефективна система на областно ниво за превенция и работа с деца в конфликт със закона.

Г-н Костов изрази увереността си, че създадените партньорства и дейността на услугите, разкрити по проекта, ще окажат дълготрайно положително въздействие за подобряване грижата за децата.

Той благодари на г-жа Мария Хесус Конде, на нейната предшественичка г-жа Радочай и на целия екип на УНИЦЕФ за подкрепата, която оказват в работата с деца и семейства в риск на територията на област Сливен.

Г-н Костов благодари и на присъстващите на срещата за добрата координация и сътрудничество.

Г-жа Мария Хесус Конде обясни, че настоящата среща е част от нейното първо посещение в област Сливен за запознаване с развитието на сътрудничеството на територията на областта. Тя уточни, че една от основните области на сътрудничество е детското правосъдие и работата с деца в конфликт със закона, както и прилагането на пилотни модели, които след като бъдат анализирани да повлияят на националните политики.

Тя запозна присъстващите с процеса на реформа в системата на правосъдие за децата, който се осъществява на национално ниво и предвижданите в тази насока промени в законодателството.

Проведе се дискусия с присъстващите на срещата относно готовността на институциите за прилагане на законодателните промени.

Photos

Работна среща относно развитието на модела за работа с деца в конфликт със законаРаботна среща относно детското правосъдие