» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Първо заседание за годината на Областния координационен механизъм по деинституционализация се проведе днес

27 January 2016 11:53,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 667
Снимка 1

На 27.01.2016 г. под председателството на заместник областния управител Камен Костов се проведе първото за тази година заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/.

На него беше представена информация за предприетите дейности и осъществените ангажименти за решаване на конкретен казус по реинтеграция на дете в нуждаещо се от подкрепа семейство, разгледан на предходното заседание на ОКМД.

Касае се за случай на семейство, което желае и полага всички усилия да отглежда детето си в семейна среда, но се нуждае от подкрепа това да става при подходящи условия.

Институциите, участници в механизма, отчетоха, че са предприели необходимите действия съгласно техните компетенции, за да окажат съдействие на семейството в нужда. Установена е необходимостта от строителни материали за довършване строежа на жилищното помещение на семейството и те са осигурени. Предоставени са учебни помагала за детето, което редовно посещава предучилищна група, говори много добре български език, проявява интерес към учебния процес и се развива добре. Проучени са възможностите за осигуряване на заетост на бащата и процедурата за упражняване на родителските права. Всички предприети мерки целят детето да се отглежда от бащата, в семейна среда, където по данни на социалния работник се полагат всички необходими грижи за него.

Photos

Снимка 2Снимка 3