» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Завърши Националното състезание по математическа лингвистика

31 January 2016 21:16,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 1163

С церемония по връчване на отличия завърши Националното състезание по математическа лингвистика, проведено в ПМГ „Добри Чинтулов“ в периода 29-31 януари 2016 г. За призовите места в четирите възрастови групи на състезанието се съревноваваха 241 ученици от 37 училища в страната – 19 математически и природо-математически гимназии, 11 езикови гимназии, 2 професионални гимназии и 5 основни и средни общообразователни училища. Ето призьорите:

Във възрастова група 5. – 7. клас първо и второ място заеха възпитаници на Математическата гимназия във Варна – Калоян Янчев и Елица Василева. Трета е Дарена Георгиева от ПМГ – Хасково.

Сред учениците от 8. – 9. клас първите трима са съответно Здравко Пламенов от Софийската математическа гимназия, Мартин Соколов от Частната математическа гимназия в София и Десислава Манолова от СОУЕЕ – Русе.

Най-оспорвана бе конкуренцията в състезателната група 10. – 11. клас. Там се явиха над 100 ученици. Победи Асел Исмолдаева от Математическата гимназия във Варна, следвана от Тина Владимирова от Софийската математическа гимназия и Димитър Карев от ПМГ – Хасково.

В последната група – на дванадесетокласниците, най-добре се представиха Борислав Георгиев от Испанската гимназия в София, Николай Христов от Френската езикова гимназия в София и Елица Баховска от Софийската математическа гимназия.

Достойно се представиха и възпитаниците на ПМГ „Добри Чинтулов“. В състезателната група 5. – 7. клас Мариета Петрова Атанасова е в челната десетка с осми резултат. А в най-трудната група Васил Петров Желев е с дванадесети резултат от 115 участници. Учители на Мариета и на Васил в ПМГ са Иванка Георгиева и Маргарита Турсунлийска.

Наградите на призьорите бяха връчени от заместник-кмета по хуманитарни дейности на Община Сливен Пепа Чиликова, от началника на РИО – Сливен Бисерка Михалева, от експерта по математика в РИО – Сливен Димитър Назъров и от председателя на Националната комисия за състезанието доц. д-р Иван Держански.

Photos