» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Продължава набирането на творби за участие в Шести национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов”

01 February 2016 13:28,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 642

Продължава набирането на творби за участие в Шести национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов” . В него могат да се включат поети от цялата страна, издали стихосбирки през предходната година, но не по-късно от 01.03.2016 г. Конкурсът се провежда от Община Сливен, в партньорство с издателска къща „Жажда”.

 

Наградата „ Дамян Дамянов ” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов” и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1-ви март на текущата година. Отличието е придружено от почетен диплом, плакет и парична премия в размер на 1 000 лв. Ще бъде присъдена и награда за дебют заедно с диплом и парична премия, осигурени от Издателска къща „Жажда”.

 

Условието за участие в конкурса е книгите да са в три екземпляра, придружени от библиографска справка за автора. Те трябва да се изпращат до 31 март 2016 година /важи датата на пощенското клеймо/ на адрес: Община Сливен, Отдел „Образование, култура и вероизповедания”, за конкурса „Дамян Дамянов”, пл. „Цар Освободител” 1 Сливен – 8 800

 

Резултатите ще бъдат обявени до 05 май 2016 г. на сайта на Община Сливен – www.sliven.bg.

 

Носителите на наградите ще бъдат предварително уведомени за часа и мястото на церемонията по връчването на наградите.