Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 30 граждани посетиха ръководството на общинска администрация Сливен в първия приемен ден за мандата

04 февруари 2016 16:41,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 775

Повече от 30 граждани получиха възможност днес да се срещнат лично с ръководството на община Сливен и да потърсят съдействие за решаването на лични или служебни проблеми. Всички те бяха записани за първия приемен ден на кмета на общината Стефан Радев, на заместник – кметовете Стоян Марков, Стефан Кондузов, Пепа Чиликова, Румен Иванов и секретаря на общината Валя Радева.

 

Повечето от посещенията бяха свързани с молби за помощ при проблеми от битов характер, настаняване в общински жилища и осигуряване на заетост. Към кмета Стефан Радев беше отправено и предложение за съвместна работа на общината с озеленителна фирма, която да поеме част от поддръжката на зелените системи в града. Гражданите сигнализираха и за некачествено извършени ремонтни работи в различни квартали на Сливен. Представители на фирми, на които общината дължи средства, помолиха за експедитивност при решаването на казусите с неразплатените задължения към тях.

 

В приемната на Румен Иванов беше поданен сигнал за предполагаемо извършване на незаконна дейност и поискано изплащане на дължими суми по договор с фирма, извършила дейност, възложена й от община Сливен през миналата година. Зам.-кметът Стефан Кондузов беше потърсен за съдействие при решаването на имотни и имуществени спорове. Обсъдени бяха и въпроси за премахнат павилион и за ремонти на различни обекти.

 

Въпроси, свързани с европрограмите в областта на земеделието и пчеларството, както и програми за младите хора в областта на заетостта и образованието, бяха поставени пред зам.-кмета Стоян Марков. Той насочи някои от посетителите към Общинския информационен център, в който всеки може да получи конкретна и точна информация по въпроси за европрограмите.

 

Повечето от гражданите, посетили приемната на зам.-кмета Пепа Чиликова поставиха лични въпроси, свързани с професионалната им реализация. Други имаха предложения за събития, които евентуално да бъдат включени в културния календар на общината за тази година. Зам.-кметът отговаря и на въпроси от социалната и образователната сфера.

 

Секретарят на общината Валя Радева прие в кабинета си кметове на населени места, които поставиха своите въпроси, свързани с административната им работа, както и граждани с жилищни проблеми и търсещи реализация на пазара на труда.

 

 

 

 

 

Снимки