» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областен съвет на децата представи свой проект

09 February 2016 16:49,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 860
Снимка 1

На 09.02.2016 г. в Областна администрация Сливен представители на Областния съвет на децата представиха своя проект „Пътуване към себе си“. Той е в рамките на проект „Засилване на ролята на детските съвети и превръщането им в активен фактор за вземане на решения по въпросите на децата на общинско и областно равнище“, изпълняван от Фондация „Партньори България“ по Програмата за подкрепа на НПО в България към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Днешната среща беше открита от областния управител Татяна Петкова, а участие взеха заместник областните управители Камен Костов и Веска Вълчева.

За изпълнението на проекта е сформирана работна група по кооперативно планиране, в която участват представители на общинските администрации, медии, бизнес и деца от съвета. Целта е децата да получат подкрепа и съдействие от възрастните, които вземат решения на различни нива, касаещи децата.

В рамките на срещата беше представена информация за проект „Пътуване към себе си“ и за планираните дейности, които предстои да се изпълнят. Основна цел на проекта е да се покаже какви са вредите от използването на наркотици и да се насочи вниманието на младите хора към спорта и други възможности за пълноценно запълване на свободното време. Сред дейностите са: обучения на принципа „връстници обучават връстници“; провеждане в градовете на областта на ден „Наркотиците далеч от нас“; изработване на клипове с участието на Станка Златева, Атанас Скатов, Борис Панайотов и др. с послание към децата. Ще бъде направена фейсбук страница „Наркотиците далеч от нас“, където ще се публикуват материали и информация за изпълнението на дейностите по проекта.

По думите на заместник областния управител Камен Костов, децата имат възможности за намиране на най-добрите решения на проблемите, които пряко ги засягат. „Работете със самочувствие и желание, а ние ще ви подкрепяме в добрите начинания,“, каза той.

Photos

Снимка 2Снимка 3