» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ден на безопасен интернет се проведе в ХГ „Дамян Дамянов”

09 February 2016 16:59,
Emission of: Humanitarian School 8 years ago, number of readings: 1910
безопасен интернет

Шестокласниците и седмокласниците от Хуманитарна гимназия отбелязаха международния Ден за безопасен интернет, който тази година се чества за 13-ти път. Идеята всяка година, на втория вторник на втория месец, да се привлича отново вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства от децата и младите хора, е на Европейската комисия. Тази година националната кампания насочва вниманието към ролята на позитивните интернет услуги за формиране на пълноценна и хармонична личност в дигиталното общество и има за мото „Дай своя принос за по-добър интернет“.

Учениците се замислиха за своята онлайн идентичност. Те показаха, че е много важно да знаят начините на общуване. Възпитаниците на гимназията дискутираха за използването на интернет услуги, които им помагат да се формират като личности в мрежата. Безопасността в Интернет е пряко зависима от правилното поведение на всички в онлайн средата. Под формата на игра със състезателен характер, подрастващите показаха,че знаят своите права за свободно ползване на Интернет и отговорностите, които трябва да поемат, умеят да спазват етичните норми, наясно са къде да споделят за всеки проблем, свързан със сигурността или злоупотреба в мрежата и как да бъдат защитени от възможните опасности.

Photos

безопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернет