» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

27 училища ще реализират проектите си съвместно с МКБППМН Сливен

17 February 2016 10:34,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 614

27 училища от община Сливен са подали своите предложения за финансиране на извънучилищни и извънкласни дейности към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/. Това съобщи секретарят на комисията в Сливен Лилия Радева.

 

Обхванатите ученици в превантивните мероприятия са над 6 000, като в предложенията са заложени посещения на културно-туристически обекти,провеждането на конкурси, състезания, кампании на училищно ниво, семейни олимпиади, отбелязване на патронни празници, съвместни инициативи с партньорски училища и родители, реализиране на училищни постановки и други. Инициативите ще се провеждат през втория учебен срок на учебната 2015/2016 година, като в момента поетапно се изпълняват заявките на училищата.

 

Успоредно с това продължава организирането на методическото обучение на представители на училищните координационни механизми, което ще се проведе в периода 31.03.2016 - 02.04.2016 г. на тема "Базови психологични техники за оценка и овладяване на риска от агресия и автоагресия". Ще бъдат разгледани и конкретни казуси от училищата и механизмите за действие, посочи още Радева.

 

На 29 февруари 2016 г. ще се проведе и работната среща с представители на училищата от селата в община Сливен, гр. Кермен и кв. Речица за организиране провеждането на Пролетния футболен турнир.