» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 17 март 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков....

18 March 2010 11:55,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1271
снимка

На 17 март 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и гл.специалист в Областна администрация Сливен г-жа Даниела Вълева присъстваха на приема на ирландския посланик Н. пр. Джефри Кийтинг, по повод Националния празник на Ирландия, св. Патрик.

Спазвайки отколешна традиция гостите бяха посрещнати с невероятните изпълнения на арфа и на всеки бе връчен традиционният символ детелина.

Детелината и Арфата са националните символи на Ирландия. Единствена Ирландия има за свой национален герб музикален инструмент - Арфата. А според хералдическата наука зеленият цвят на детелината е символ на свободата, красотата и любовта.

Отношенията между България и Ирландия през последните години стават все по - устойчиви. Традиции в отношенията между Ирландия и област Сливен има от години. Сливенската културна общественост се докосна до ирланската драматургия със спектаклите „Моли Суини" от ирландския драматург Брайън Фриъл и „Молой" на нобелиста Самюъл Бекет гост, на които бе ирландския посланник.

В поздравителният си адрес към ирландския посланник г-н Марин Кавърков казва: “Вярвам, че тези традиционно добри отношения, основани на взаимното ни разбирателство, ще се развиват и укрепват и за напред.

За мен е истинско удоволствие заедно да градим едно по – смислено и добро бъдеще на хората в общия ни европейски дом”.

Photos

снимка1