Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенски улици ще бъдат асфалтирани след отваряне на асфалтовите бази

17 февруари 2016 15:01,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 654

„Намеренията на общината за асфалтиране на улиците в града до голяма степен са свързани с подходящото време за полагане на асфалт и финансовите възможности, които има институцията“, коментира днес лошото състояние на улиците в Сливен кметът Стефан Радев. Той посочи, че общинското ръководство е заложило в капиталовата си програма много обекти за асфалтиране, но на първо време ще направи приоритизиране на най-належащите за асфалтиране улици.

„Периодът за асфалтиране в момента не е подходящ, но след отварянето на асфалтовите бази, полагането на асфалт по най-проблемните места в града може да бъде осъществено”, каза кметът. Той допълни, че общината няма достатъчно средства за асфалтиране на всички улици в града, но ще се опита да реши най-проблемните участъци на парче.

Радев съобщи още, че в момента общината извършва дейности по повдигане и изравняване на шахти по ул. „Илинденско въстание” в посока бул. „Бургаско шосе”, като с това ще се цели улицата да има по-добър вид и да не създава предпоставки за ПТП.

От общинското ръководство информираха още, че в най-скоро време се очаква да започне и почистването на речните корита в града, като за тази цел е поискано целево финансиране.