» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливенски улици ще бъдат асфалтирани след отваряне на асфалтовите бази

17 February 2016 15:01,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 655

„Намеренията на общината за асфалтиране на улиците в града до голяма степен са свързани с подходящото време за полагане на асфалт и финансовите възможности, които има институцията“, коментира днес лошото състояние на улиците в Сливен кметът Стефан Радев. Той посочи, че общинското ръководство е заложило в капиталовата си програма много обекти за асфалтиране, но на първо време ще направи приоритизиране на най-належащите за асфалтиране улици.

„Периодът за асфалтиране в момента не е подходящ, но след отварянето на асфалтовите бази, полагането на асфалт по най-проблемните места в града може да бъде осъществено”, каза кметът. Той допълни, че общината няма достатъчно средства за асфалтиране на всички улици в града, но ще се опита да реши най-проблемните участъци на парче.

Радев съобщи още, че в момента общината извършва дейности по повдигане и изравняване на шахти по ул. „Илинденско въстание” в посока бул. „Бургаско шосе”, като с това ще се цели улицата да има по-добър вид и да не създава предпоставки за ПТП.

От общинското ръководство информираха още, че в най-скоро време се очаква да започне и почистването на речните корита в града, като за тази цел е поискано целево финансиране.