» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общината очаква концепции за бъдещето на бившите военни казарми и летището

17 February 2016 17:22,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 724

Община Сливен възнамерява да възложи разработване на предложения за концепции, касаещи бъдещето на терените на бившите военни казарми и района около тях. Също така ще очаква и предложения за развитие на бившето летище „Бършен”, съобщи кметът Стефан Радев.

„Желанието ни е да привлечем поне един голям инвеститор за терените на бившите казарми. Изграждането на инфраструктура ще е много по-евтино и лесно осъществимо начинание, отколкото да се прави всичко на парче”, каза кметът. От думите му стана ясно още, че общината възнамерява да „оживи” терените и сградния фонд на бившето летище в местността „Бършен”, където доскоро се провеждаха състезания по мотокрос.

„Тази година състезания по мотокрос в Сливен няма да бъдат проведени, тъй като полигонът, който се е използвал за състезания, е нямал разрешение за ползване”, каза кметът. Той посочи, че мотопистата е била със статут за временно ползване и докато не получи разрешение за експлоатация, ще се търсят други варианти за ползване на терена. „В момента изчаквам няколко спортни клуба да направят общо сдружение”, каза Радев и допълни, че след това, при представена добра концепция, общината може да предостави за стопанисване сградния фонд на бившето летище или поне част от него за нуждите на това спортно сдружение.